Últimes Notícies

// Posted by :Marc Retamero Castelló // On :dissabte, 23 de febrer del 2013

El Força Lleida Club Esportiu ha posat fi a la seva ratxa de tres derrotes consecutives amb una convincent victòria (83-70) davant del Cáceres Patrimonio de la Humanidad. El conjunt de Joaquín Prado, a més, s'ha endut un bàsquet average que pot ser crucial en la lluita per entrar als play-off d'ascens. El triomf, més complicat del que sembla observant el marcador, s'ha basat en l'aportació col·lectiva del conjunt local, en perfecta comunió amb la seva sempre fidel afició. Els extremenys, per la seva banda, segueixen sense endur-se una alegria a domicili.

Simeón és defensat per Richard Nguema (Foto: Enjuanes&Giné)
El duel, entre dos rivals directes en la classificació, començava amb imprecisions i sequera anotadora per ambdues parts. Tanmateix, aviat van començar a produir-se les cistelles, especialment les del bàndol visitant. El Cáceres jugava amb les idees més clares i obtenia una renda de cinc punts (2-7) gràcies a un triple de Nguema. Els errors d'un desconcentrat Mangano i els encerts d'un inspirat Duinker no donaven altra opció a Joaquín Prado que demanar un temps mort (4-13). L'aturada, unida als canvis introduïts pel tècnic d'Oviedo, resultava profitosa pels locals que començaven a jugar amb més atreviment. Djim Bandoumel estrenava el seu caseller particular en la primera pilota que tocava i Feliu, amb un triple, responia a les cistelles fàcils de Morentin (15-19). Un 2+1 de Pino ajustava encara més la contesa i una altra cistella de l'aler català revertia l'electrònic poc abans del final del primer assalt (20-19).


El segon període començava amb un triple d'Álex López. L'escorta canari del Cáceres i el pivot local Pierre Oriola aconseguirien llavors jugades de 2+1, però tots dos erraven l'addicional, mantenint la igualada al marcador. Un triple de Duinker, el millor dels extremenys a la primera meitat, desfeia l'empat (26-29) i un altre de Robles donava una mica d'aire als nois de Frade. Per poc temps, doncs el Força Lleida dinamitaria el partit de la mà d'un omnipresent Djim Bandoumel. El canadenc, oblidat a la banqueta en anteriors cites, remuntava el matx (35-34) amb accions espectaculars (4 taps) que aixecaven el públic dels seus seients. Sergi Pino s'afegia a la festa amb un triplàs des de vuit metres (40-38), però Pedro Robles no estava disposat a que el seu equip es desenganxés del rival. Els punts del capità del Cáceres, però, no van poder evitar que el Força Lleida arribés al descans amb el seu màxim avantatge fins al moment (46-42).

El partit estava sent molt atractiu, amb un tempteig alt i bones accions en ambdues files. No obstant, com era de preveure, va baixar l'anotació en una segona meitat en què els dos es jugaven la vida en les seves aspiracions de disputar les eliminatòries per l'ascens. Un triple de Calegari donava cinc punts d'avantatge al Lleida, però l'equip de Cáceres mantenia les seves opcions intactes. Els problemes físics feien acte de presència al conjunt negre -Johnson, Simeón i Calegari havien de ser substituïts, encara que tots ells van poder reincorporar-se al partit sense problemes- i els de Frade ho aprofitaven per remuntar el partit amb una magnífica cistella de Devon Van Oostrum. Dos punts més de Robles tancaven un parcial de 0-8 que encenia les alarmes al Barris Nord. Llavors, Dani Rodríguez, ex del Càceres, va aparéixer en el moment més oportú per anotar un triple tranquil·litzador (54-54). Una esmaixada d'Oriola i un triple de Feliu donaven ales a un Força Lleida que encarava el quart definitiu amb sis punts d'avantatge (63-57).

Va seguir la igualtat en els primers compassos del quart període, fins que un triple de James Johnson obria escletxes al marcador (68-61) i obligava Frade a aturar el partit. Quedava molt temps per davant i semblava que se li podia fer molt llarg el partit al Lleida després de dos contundents esmaixades del nigerià Olu Ashaolu (70-69). Aquesta vegada era Prado qui detenia el partit, tot un encert, ja que els seus deixebles no van donar opció al rival a la represa. Mangano, Johnson i Calegari van assestar cops definitius a un Cáceres que va perdre el cap en el tram final. Fins i tot l'average (+5 per als extremenys a l'anada) va quedar lluny de l'abast visitant en un Barris Nord completament entregat al seu equip. Feliu va liquidar sobre la botzina aquesta important victòria (83-70) que retorna els lleidatans a llocs de play-off i els permet recuperar la confiança en les seves possibilitats.


FORÇA LLEIDA CLUB ESPORTIU: Johnson (5), Rodríguez (11), Mangano (8), Calegari (9), Feliu (13) -cinc inicial- Sutina (2), Bandoumel (6), Simeón (4), Pino (15), Oriola (10).

CÁCERES PATRIMONIO HUMANIDAD: Ashaolu (12), Robles (13), Peña (2), Morentin (8), Nguema (6) -cinc inicial- Medina (0), Van Oostrum (6), Duinker (13), López (7), Lorenzo (2), Hobbs (1).

Parcials: 20-19, 26-23, 17-15, 20-13.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © BASQUET //Anime-Note//Powered by Blogger // Designed by Johanes Djogan //