Últimes Notícies

// Posted by :Marc Retamero Castelló // On :diumenge, 28 d’octubre del 2012

El Força Lleida Club Esportiu ha encaixat la tercera derrota de la temporada a Palencia i segueix sense conéixer la victòria a domicili. Els deixebles de Joaquín Prado han realitzat un partit molt dolent i en tot moment han anat a remolc d'un rival que, sense necessitat d'oferir la seva millor versió, ha estat just vencedor del matx. No obstant, els palentins han acabat patint en uns últims minuts en què la defensa lleidatana ha intentat propiciar una remuntada que en tot moment s'ha vist impossible.

Thompson i McDermott pugnen per un rebot (Foto: FEB)

Joaquín Prado situava a José Simeón en el cinc inicial per pressionar a Xavi Forcada, que no és un base natural. No obstant, el seu equip no començava gens bé el partit i Palencia Baloncesto era el primer en colpejar gràcies al treball de l'experimentat Urko Otegui (4-0). Tindrien que passar més de quatre minuts per a que el Lleida anotés la seva primera cistella, obra de Johnson, quan ja perdia per un preocupant 8-0. Un triple a tauler de Miki Feliu semblava que podia canviar el rumb del matx, però als visitants els seguia costant Déu i ajuda anotar. Els nois de Natxo Lezcano tampoc es mostraven fins de cara a l'anella, però un triple de Garrido els atorgava sis punts de renda (15-9). Dos tirs lliures de Dani Rodríguez retallaven en dos punts aquesta diferència, però un espectacul.lar triple de Zamora sobre la botzina del primer assalt establia un resultat de 20-13. Molt mal balanç defensiu dels blancs en aquesta jugada, doncs en només dos segons havien permés al veneçolà creuar la pista en solitari.

Palencia continuava manant en els primers compassos del segon quart i recuperava el màxim avantatge de vuit punts amb un triple de Quique Garrido. Els rebots i els punts d'un Calegari que col.locava el 23-18 amb el seu primer triple donaven esperances al Lleida, però una badada defensiva que permetia una cistella fàcil de Fornas feia aturar l'encontre a Joaquín Prado (27-20). No milloraven els seus jugadors després del temps mort, cometent nombrosos errors de concentració que els costaven cars. Els locals assolien la màxima renda de tot el partit, tretze punts, mitjançant un triple de Carles Bravo i amenaçaven amb trencar el partit. No seria així perquè el Força Lleida reaccionava a temps i arribava al descans perdent de només sis punts gràcies a un triple del capità Miquel Feliu (36-30). Sens dubte, un mal menor veient com estava anant el partit.

Palencia Baloncesto iniciava el tercer període amb un parcial de 4-0, sorprenent un rival ineficaç en atac i superat en defensa. Llavors, una tècnica per flopping assenyalada a Urko Otegui posava al Lleida dins del matx ja que Dani Rodríguez no perdonava ni en els tirs lliures ni en la possessió posterior (40-36). Els catalans haurien pogut remuntar en aquesta fase del partit, en la que al Palencia li van aparéixer els dubtes i la por a guanyar, però van errar cistelles fàcils de manera incomprensible. Els castellans recuperaven la tranquil.litat de la mà de Zamora, que amb un 2+1 situava el 45-36 i obligava Prado a solicitar un temps mort. Errors infantils de Pierre Oriola i Djim Bandoumel, esperpèntic en la definició, evidenciaven que el Força Lleida estava tocat. Tocat i gairebé enfonsat, perquè el 49-40 del final del tercer quart era una llosa molt gran.

El Força Lleida ho intentava desde la defensa i Palencia gestionava el seu avantatge amb atacs llargs. Un 3+1 de Sergi Pino posava emoció a la contesa (50-46), però de nou els visitants tornaven a desaprofitar cistelles fàcils quan ho tenien tot a favor per atrapar als de Lezcano. El públic que ha omplert el Pavelló Marta Domínguez respirava amb una cistella d'Urko Otegui que tornava a disparar el seu equip en el marcador (56-46) i Prado no tenia més remei que demanar un nou temps mort. Amb tantes errades i pèrdues de pilota era impossible que el Lleida pogués remuntar i tot semblava vist per sentència amb el 64-56 que brillava al lluminós a poc més d'un minut de la conclusió. No obstant, un triple de Feliu donava vida al Força Lleida quan encara quedaven 49 segons pel final (64-61). Una bona defensa duïa els palentins a l'error i els de Prado tenien pilota per empatar, però cometien uns passos que llençaven les opcions de forçar la prórroga. I si encara en quedava alguna després d'un tir lliure anotat per Bravo, Simeón enviava la pilota fora de la pista en l'última possessió visitant. Knock out (67-61).

PALENCIA BALONCESTO: Mortellaro (6), Bravo (8), Otegui (10), Ott (2), Forcada (4) -cinc inicial- McDermott (14), Zamora (10), Garrido (8), Fornas (5), Tveidt (0).

FORÇA LLEIDA: Johnson (4), Simeón (0), Thompson (12), Calegari (8), Feliu (11) -cinc inicial- Sutina (0), Bandoumel (2), Rodríguez (8), Pino (14), Oriola (2).

Parcials: 20-13, 16-17, 13-10, 18-21.