Últimes Notícies

// Posted by :Marc Retamero Castelló // On :dissabte, 20 d’octubre del 2012

El Força Lleida Club Esportiu s'ha adjudicat la primera victòria de la seva curta història a l'Adecco Oro (72-58). Els nois de Joaquín Prado han fet bo el refrany que afirma que "a la tercera va la vençuda" i no han tingut excessius problemes per superar un feble Lobe Huesca. La força i l'encert del capità Miquel Feliu ha obert una escletxa en el marcador que els aragonesos no han estat capaços de remuntar en cap moment.

Pierre Oriola efectuant un "ganxo" (Foto: Luis Alfaro)


Tots dos equips saltaven al parquet del Barris Nord amb la necessitat imperiosa de guanyar el partit ja que encara no coneixien la victòria en aquesta temporada. Així, Calegari i Cebular estrenaven els comptes dels seus respectius equips en les dues primeres possessions de l'encontre. La cistella de l'exterior eslovè era de tres punts, de manera que li donava un avantatge al seu equip (2-3) que, juntament amb el 8-9, seria l'únic del que gaudirien els visitants en tota la nit. Feliu començava molt endollat i amb dos triples consecutius demostrava que el Lleida anava de debò (8-3). Els rookies del Lobe Huesca, Abouo i Samuels, mantenien el seu equip en el matx però era el conjunt local el dominador sota la batuta d'un Dani Rodríguez que arribava a la cita tocat per un lleu esquinç. La inspiració ofensiva de Feliu i Pino donava una renda de set punts al Força Lleida (20-13) i Johnson, amb un espectacular triple en l'últim segon de possessió, la ampliava fins als vuit. Un triple de Pukis respost per Feliu amb un 2 +1 deixava en el marcador un vistós 26-18 al final del primer assalt.

Thompson es convertia en l'amo de la zona en els primers compassos del segon quart i augmentava l'avantatge català davant un rival que perdia pilotes amb molta facilitat. Els de Quim Costa ja no trobaven el camí cap al cèrcol amb la mateixa facilitat que en el primer període i veien com el seu rival començava a distanciar-se en excès. Un triple de Calegari i una cistella de Rodríguez culminaven un parcial d'11-0 (39-22) que enfonsava als visitants. Tanmateix, l'esquadra verda aconseguia reduir mínimament el desavantatge al descans. Després d'una cistella del debutant Adrián Fuentes, incorporat per substituir el lesionat Eric Sánchez, finalitzava la primera meitat amb el resultat de 43-29.

El pas pels vestidors no va millorar el nivell de joc, sinó tot el contrari. La qualitat del partit va disminuir en una voràgine d'estranyes decisions arbitrals que van desesperar el públic que s'apropà al Barris Nord. El Força Lleida amenaçava amb trencar el partit gràcies a un triple de Pino i un tir posterior de Feliu que establia la seva màxima renta (50-31), però Quim Costa va saber aturar a temps l'encontre. Una doble tècnica assenyalada a Abouo i Johnson treia de polleguera a l'escorta nord-americà del Lleida i els nervis semblaven començar a aflorar a la banqueta local. Es temia que pogués repetir-se una remuntada de l'adversari com les que van succeir en els dos primers partits després d'un tercer quart nefast, però no va ser així ja que el Lobe Huesca va demostrar ser un equip molt limitat. Almenys va aconseguir adjudicar-se el parcial del tercer període gràcies als tirs lliures i alguna acció aïllada com una estratosfèrica esmaixada de Jamar Samuels, que va acabar expulsat al cometre cinc personals (56-45).

El Lleida iniciava el quart definitiu amb una gran jugada col · lectiva que finalitzava Dani Rodríguez amb un triple des de la cantonada (59-45). Sense fer res extraordinari, els deixebles de Joaquín Prado estaven sent molt superiors i només el seu mal percentatge en els tirs lliures els impedia trencar definitivament el partit. Els de negre van tornar a obtenir el màxim avantatge de dinou punts (68-49), encara que Abouo i un Krusic imparable sota la cistella van maquillar el resultat al tram final. El pivot eslovè i Miquel Feliu, els millors dels seus respectius equips, van tancar el marcador en un 72-58 que atorga al Força Lleida el primer triomf de la seva història en partit de lliga. El Lobe Huesca, per la seva banda, segueix sense guanyar després de tres jornades i comparteix fanalet vermell amb el Club Ourense Baloncesto.

FORÇA LLEIDA: Rodríguez (17), Pino (11), Thompson (9), Calegari (6), Feliu (19) -cinc inicial- Sutina (0), Johnson (4), Bandoumel (0), Simeón (3) , Oriola (3), Balcells (0).

LOBE HUESCA: Abouo (8), Samuels (12), Costa (2), Krusic (18), Cebular (6)-cinc inicial- Nasarre (0), Orfila (3), Pukis (7), Fuentes (2).

Parcials: 26-18, 17-11, 13-16, 16-13.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © BASQUET //Anime-Note//Powered by Blogger // Designed by Johanes Djogan //